simsremmen - En blogg om sims

Senaste inläggen

Av Emma - 16 mars 2013 16:00

Haloj!


Jo, jag har några problem.

Det första är att jag inte vet om det blir någon mer del av min "historia", som jag har besämt ska heta "Två bär". Problemet med den är att jag hade inte installerat något CC på min dator när jag började spela (i morse). Simmarna i den här historien har ganska mycket CC, och jag kan inte hitta allt! Det betyder att historien antingen blir helt konstig, eller så avbryter jag den. Om ni skulle veta var jag kan hitta kläderna, säg till!

Så här ser Jonna (Emma, döpte om henne) ut:

 

Jag hittar inte håret och klänningen till henne, dessutom blev det något fel med huden...

Hon är viktigast, för jag tror jag har löst det med de andra. Fler bilder och introt hittar du här, om du skulle vilja hjälpa mig mer eller så!


Mitt andra problem är att... Jaha, nu hade jag glömt bort det... Jag började skriva det här inlägget i morse och nu är klockan snart fyra...

För tillfället är det att jag har dåligt minne.


Ses när jag kommit på vad mitt tredje problem är...

Hajsvajs

länge!

ANNONS
Av Emma - 13 mars 2013 15:36

Haloj!


Jag misstänker att de flesta som läser det här redan vet om att en 13-årig tjej som blivit nätmobbad tog livet av sig. Det skulle inte behövt hända! Jag undrar hur de som gjorde det känner nu, jag skulle inte vara glad i alla fall...

  

 

Varför skriver jag det här på den här bloggen då? Det är ju en simsblogg! Jo, förrut tyckte jag att det är självklart att man inte skriver något dumt på den här bloggen! Men jag nu förstår jag att jag hade ganska fel, så jag ska förtydliga reglerna och vad jag gör om det händer.


REGLERNA

1. Du får aldrig, aldrig skriva något elakt eller kränkande riktat mot någon annan.

2. Du får gärna skriva vad du tycker, men fundera först, kan jag skriver få en negativ effekt? Varför i så fall?

3. Om du ser en kommentar du irriterar dig på behöver du inte skriva något otrevligt tillbaka, jag fixar det! Om du märker att jag inte tar bort kommentaren eller säger till den som skriver något taskit kan du alltid mejla mig!


VAD JAG GÖR

1. Om någon blivit kränkt kommer jag att se till så att personen som kränker någon annan, får den två chanser, sedan blir den blockerad. Anledningen är att jag tycker att alla ska få en andra chans och alla ska egentligen få läsa min blogg. Kommentaren kommer att vara kvar p.g.a att jag vill veta personens IP-nummer. 

2. Jag kommer försöka ta kontakt med den kränkta (och den som kränkte). Det känns inte bra om man blir kränkt, dessutom behöver man stöd och vill kanske inte berätta för någoon man känner.

3. Om någon skriver en irriterad kommentar om något av mina inlägg, svarar jag själv på det. Jag vill inte att någon kommenterar vad jag skrivit.


Jag hoppas att alla förstår och rättar sig efter mina regler, det är trots allt jag som har ansvar för min blogg. Om någon har ytterligare ett tips eller om jag glömt något är det bara att kommentera!

Jag hoppas också att någon håller med mig om att ingen, ingen, ingen ska vara så ledsen att den hoppar framför ett tåg.

  


Ses!

Hajsvajs

länge!

ANNONS
Av Emma - 9 mars 2013 11:16

Haloj!


Nu har jag nördat Universitetsliv hela morgonen och igår kväll! Det var mycket roligare än jag trodde...


Jag skapade iaf en familj med tre systrar. Den ena skrulle vara rebell, den andra sportfåne och den tredje nörd. Fast jag måste säga att jag missuppfattade hur nördar är... Jag tänkte mig de mer som töntar, inte TV-spelsgalningar...

De iaf heter Yoshi (rebell), Luigi (sportfåne)och Toad (nörd). De har lite otjejiga namn, men de passade!


Så fort familjen flyttar in bestämmer sig Yoshi för att hon ska bli mästare i gatukonst. Är det inte bäst att börja hemma?

Toad bestämmer sig däremot för att försöka skaffa ett stipendium, något hon är ensam om i familjen. Dock får hon inte sitt stependium, men familjen har inte brist på pengar.

Medan Toad försöker få stependium, försöker Luigi imponera på maskoten. Inte heller hon lyckas...

Toad vill självklart ha ett stipendium, men om hon inte får det ska hon absolut åka till Universitet ändå. På cuppen får hon med sig resten av familjen, hon vill ju inte åka själv!

När de kommer fram tycker Yoshi att det är för lite gatukonst, så varför inte visa gästerna budskapet när de kommer?

Luigi går gymnastiklinjen, och då måste man träna!

 

Yoshi stack till "Grottan" (rebellernas ställe), där hon övade sin gatukonst!

Luigi skickade ett hemligt-beundrar sms till en kille hon träffat, fast hon inte ens vet vad han heter!

Luigi måste såklart gå på sin första lektion, man måste göra ett bra intryck för lärarna!

Det tycker Toad också, fast hon har tänkt gå på alla sina lektioner(hon har mest möjliga lektioner i veckan, det finns tre altenativ)!

 

Medan Yoshis sykon åker iväg till universitetsområdet, sitter Yoshi lungt kvar och äter frukost, hennes första lektion börjar först 12.00

Luigi gillar tydligen att cykla, fast det är ju bra för hälsan!

Duktigt Luigi!

Yoshi tycker att det är dåligt med poliser, så hon arrangerar en Hungerstrejk!

Det verkar gå riktigt bra för Yoshi faktiskt!

Efter sin mycket lyckade Hungerstrejk, bestämmer sig för att besöka "Stället där bara killar kan bo" (glömt vad det heter). Väl där blir hon kär i en kille och ska "kyssa honom i stundens hetta", men hon blir nobbad...

 

Toad har blivit bjuden på fest, där hon träffar en kille som hon snackar lite med.

När de kommer hem, visar det säg att de har fått besök! Tyvärr sticker besökaren direkt när de kommer.

 

Yoshi berättar en fantastisk idé för sin rumskompis, som inte tycker att den var fantastisk...

Yoshi går i alla fall på dejt med killen som hon blev nobbad av, och det verkar bli mer lyckat denna gång!  

Sedan bestämmer sig hela husållet för att helt ägna sig åt studier, till och med rumskompisarna får vara med!Så långt har jag hunnit spela hittills! Lite senare ska jag göra ett inlägg om varje, och då får ni se lite mer om var och en!  Jag ska också göra ett inlägg om vad jag tycker om spelet, grupperna och sånt!

Någon annan som köpt det?


Ses snart!

Hajsvajs

länge!
Av Emma - 8 mars 2013 18:19

HALOJ!


NU HAR JAG FÅTT UNIVERSITETSLIV! kAN KNAPT VÄNTA TILLS DET ÄR FÄRDIGT ATT SPELA!

OM JAG SKULLE HA TID SKULLE JAG SPRINGA RUNT I HUSET I FLERA TIMMAR, MEN DET ÄR VIKTIGARE ATT SPELA! JUST NU TÄNKER JAG BARA PÅ VAD KUL DET SKA BLI OCH SÅ HAR JAG FASTNAT PÅ "I'M SO EXITED, I JUST CAN'T HIDE IT". KUL, VA?


SES NÄR JAG SPELAT!

HALSVAJS

LÄNGE!

Av Emma - 6 mars 2013 15:38

Haloj!

IDAG KOMMER UNIVERSITETSLIV! Fast jag kan inte köpa det idag, hade inte tid, men imorgon då köper jag det!

  


I lördags och söndags skulle jag spelat sims, men det var inte direkt det jag gjorde (okej jag spelade lite ändå, fast då var reglerna inte klara..>). Först så ville jag spela PGC, sedan ville jag spela Legasy och sedan höll jag på så ett tag... Till slut bestömde jag mig för att göra en egen tävling.


Den heter Legacy the genes, vilket betyder ungefär "ärv generna". Det passar ganska bra eftersom den här utmaningen är en blandning mellan Legacy och Perfect Genetics Challenge (PGC), då genetics och genes nästan är samma sak.

Då kan vi väll börja?

Okej nu kör vi!I denna utmaning, precis som i PGC, måste grundaren ha en speciell hårfärg och ögonfärg och man ska komma till generation 10 utan att dessa försvinner. Du kommer att märka att jag gjort några ändringar och lagt till en del från Legacy.


Grundarsimmen


  • Grundaren ska vara ungdom eller vuxen, detta är ett krav.
  • Denne ska som sagt ha en speciell hårfärg och ögonfärg som ska föras vidare.
  • Simmen ska också ha två speciell egenskap. Dessa egenskaper ska vara gillar inte barn (som i PGC) och en som du väljer själv. Dock får inte denna egenskap vara god, vänlig, karismatisk, hopplös romantiker, bra på att kyssas eller flörtig, då dessa kan göra det mycket enklare att få en partner till din sim. God, vänlig och karismatisk är väldigt positiva egenskaper!  Resten av egenskaperna ska lottas ut genom de två tärningarna. Du får tre försök!
  • Du får bara skapa en sim (grundaren) i CAS  

Simmen jag gjorde, stolt att hon har så fin pose (använde inte poseplayer!), fast annars blev hon lite mysko...

Familj

  • Simmen får gifta sig med vem den vill, fast inte någon som skapats i CAS (det är omöjligt ändå).
  • Arvingen måste få egenskapen gillar inte barn och den egenskap du valt åt din grundsim under sin uppväckts, annars kan simmen inte bli arvinge. Resten av egenskaperna ska slumpas fram.
  • Arvingen måste ha både den speciella hårfärgen och ögonfärgen, annars kan den inte bli arvinge.

Huset/tomten

  • Simmen måste ju ha någonstans att bo! I den här utmaningen ska simmen bo som i leagacy, alltså på en tom tomt som är 64x64. Jag rekommenderar att du inte flyttar till Bridgeport (om du har Kvällsnöjen). Där finns det nämligen ingen tom tomt som är 64x64. Jag testade att ta bort fjärilsparken (den är 64x64), men då kostade den för lite och jag kunde ha ett ganska stort hus, vilket förstörde grejen med att tomten är 64x64.
  • Du får flytta från tomten en till ett annat hus/annan tomt då du är i generation 5 och ännu en gång för varje ny generation efter det.

O.B.S Du får inte flytta två gånger under samma generation!

 

Jag flyttade in i Bridghport, vilket är en av anledningarna till att jag måste börja om (egentligen hann jag nästan inte göra något)

Det är naturligtvis inte tillåtet att använda fusk för att hjälpa din sim! Däremot får du använda familyfunds [Efternamn]  [belopp med simdaler](om din familj heter Andersson bli familyfunds Andersson 1300), Resetsim och byggfusk, t. ex constrain floor elevation.

 

Har jag missat något eller är det något du undrar? Kommentera, jag vill veta!

Om du skulle vilja göra en utmaning med dessa regler på din blogg, skulle jag vilja att du skriver det i kommentarerna (så att jag kan se hur det går för dig) och även skriver på att det är jag som har gjort dem! 

 

Ses!

Hajsvajs

länge!

Av Emma - 6 mars 2013 14:55

Haloj!

Jag är med i en tävling på Sims-Emilias blogg, som jag hade tänkt tipsa alla bloggare om. Den hittar ni >>HÄR<<

Så här ser inlägget på hennes blogg ut:

 

Det står "För extra chans att vinna så skriver och länkar du den här lilla utlottningen på din blogg". Självklart vill jag ha det, men jag tänkte också passa på att skriva lite om Emilias blogg.

 

En bild jag tog när jag spelade i lördags/söndags. Inlägg om det kommer snart!

 

Min lilla bedömning

Emilias blogg är väldigt välgjord, jag får en känsla av att hon lägger ner extra tid på det hon gör. Jag läser hennes blogg oftare än Fantas blogg, och den läser jag ganska ofta... Anledningen är väldigt enkel, Emilia skriver intressanta grejer och inspirerar mig som bloggare. Hon skriver dessutom ganska många inlägg varje vecka (jag förstår inte hur hon hinner!). Jag är lite avundsjuk (stavning?), på grund av det faktiskt (Jag har nog rätt skruvad avundsjuka, hur det nu stavas). Hur jag än försöker känns det som jag aldrig blir färdig med mina inlägg! Det är en trevlig liten blogg som kommer att bli stor, om hon fortsätter!


En grej hon kan ändra är väll att göra den ännu mer personligare, hitta på nya egna grejer eller något sånt. Fast den är faktiskt rätt personlig som den är...


Ses!

Hajsvajs

länge!


Av Emma - 2 mars 2013 10:47

Hajoj!

Japp, nu är jag hemma igen. Det är verkligen skönt att vara hemma två dagar innan mitt sportov slutar   

För att fira detta, tänkte jag ta en heldag framför sims och se till så att allt funkar! Just nu installerar jag faktiskt Årstider... 

Som ni kanske vet har jag lite problem med I Rampljustet. Jag mejlade EA för att få hjälp o det gick jättebra! När Årstider är installerat ska jag installera I Rampljuset. Det visade sig nämligen att jag registrerat det på deras hemsida. Då kunde de se den! Bra va? Tips är att skriva in koderna i Word eller liknande program, det ska iaf jag göra!   


Nu ska ni få ta del av mitt första scrennshot någonsin! Jag råkade nog komma åt "C"-tangenten...

  Det var den det, fin va? riktigt fail. Min första familj var nog ännu mer fail faktist... En familj på fem (två ungdomar, en tonåring, ett barn och ett småbarn), ett av de minsta husen i Sunset Valley (eller är det Vally?) och dåligt betalda jobb, vi hade faktiskt inte råd med tillräckligt med sängar! Duktigt va? Det visade sig bli väldigt svårt... 


Ses!

Hajsvajs

länge!

Av Emma - 21 februari 2013 19:03

Hajsan!


Jo, det där med umaning..! Jag har haft noll tid denna vecka. Min lärare bestämde att vi skulle ha prov imorgon. Och det sa hon i fredags (eller var det i måndags hon sa det?). Jag brukar vilja ha mer tid så att jag slipper stressa... Hon sa att det var enkelt, men man kan aldrig vara säker. Jag har ju läxor också, de är viktiga!

Jag försöker klura på några frågor hela tiden. Kan hända att jag lånar några från Fantas "30 dagars utmaning", men då skriver jag det. Ni kan såklart fortsätta skriva förslag på frågor/utmaningar i kommentarerna. :)

Dessutom har jag kommit på att jag skulle kunna ha en liten önskevecka, där ni kan önska vad som ska vara här. Jag kommer frösöka hitta på lite nytt och prova sims snart. Nästa vecka är det sportlov (iaf för mig), men då tror jag inte jag är hemma så mycket. Jag får passa på att skriva ner lite idéer, helt enkelt!


Jag kom på en annan grej varför det blir bättre att hitta på en egen "utmaning". Jag kan nämligen inte svara på vissa frågor, som till exempel "Vilket är ditt bästa prylpaket och varför?". Denna fråga är helt omöjlig att svara på (för mig). Jag har nämligen inte något prylpaket. Jag tycker att det är lite viktigare med nya grejer som man kan göra. Expantionspaket är mer för pengarna (det är Rusta det, haha) än ett prylpaket. Prylpaket kostar (nästan) 200 kr, medan expantionspaketen kostar (nästan) 400 kr när de är nya. Två prylpaket är inte värt samma sak som ett expantionspaket. Man får mer grejer i ett expantionspaket. Visst är det kul med lite speciella grejer, men det är inte viktigt. Inte för mig iaf.


Då ses vi nog inte på ett tag!

Men det klart att vi ses!

Hajsvajs så länge!

Presentation


Hej!
Kul att du hittat till min blogg!
Den här bloggen handlar om sims 3 &sånt.
Hoppas du vill läsa den!

Frågalåda - Fråga mig!

5 besvarade frågor

Undrar du något? Det är bara att fråga på! Jag svarar så fort och gott jag kan! Om du av någon anledning inte vill att din fråga ska komme upp på bloggen kan du alltid mejla mig på simsremmen.gmail.com, där jag också svarar så fort ogott jag kan!

Omröstning

Vad önskar du att man kunde göra i sims?
 Flyga
 Bli osynlig
 Stå på händer
 Ha tre eller fler olika jobb
 Ha en familj som bor på olika tomter, men styrdes samtidigt
 Komma in i grannlägenheterna när du bor i en lägenhet
 Spela utan buggar
 Något annat
 Vet inte
 Det är bra som det är
 Spelar inte ens sims

Sök i bloggen

Mejl!

Vill du mejla mej frågor istället för att skriva frågorna i frågerrutan där alla kan se dem?

Behöver DU hjälp med något på DIN blogg?

Vill DU ge mej ett tips, eller vill DU att vi ska göra länkbyte? Mejla mig om vad du vill simsremmen@gmail.com

 

Gästboken ♥

Besöksstatistik

Nedräkning

Do you not understand this?

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013
>>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Regler

Visst ska en blogg egentligen inte behöva några regler?

Det är vad jag tyckt förrut, men nu har jag förstått att det inte är så.

1. Du får aldrig, aldrig skriva något elakt eller kränkande riktat mot någon annan.

2. Du får gärna skriva vad du tycker, men fundera först, kan jag skriver få en negativ effekt? Varför i så fall?

3. Om du ser en kommentar du irriterar dig på behöver du inte skriva något otrevligt tillbaka, jag fixar det! Om du märker att jag inte tar bort kommentaren eller säger till den som skriver något taskit kan du alltid mejla mig!

3. Skriv inte kommentarer eller liknande med bara reklam för din blogg, om du vill göra det kan du passa på när du har en fråga eller liknande!

4. Tala om för mig att du lånar/tar mina bilder så att jag vet det! Du får gärna skriva att det är mina också!

Andra simsbloggar

RSS

Följ bloggen

Följ simsremmen - En blogg om sims med Blogkeen
Följ simsremmen - En blogg om sims med Bloglovin'
Cloudy With A Chance Of Sun

Kompisars bloggar

♥ The Sims 3 ♥ ♥ The Sims 3 ♥ ♥ The Sims 3 ♥ ♥ The Sims 3 ♥ ♥ The Sims 3 ♥ ♥ The Sims 3 ♥ ♥ The Sims 3 ♥ ♥ The Sims 3 ♥ ♥ The Sims 3 ♥ Myspace Falling Objects ♥ The Sims 3 ♥ ♥ The Sims 3 ♥ ♥ The Sims 3 ♥ ♥ The Sims 3 ♥ ♥ The Sims 3 ♥ ♥ The Sims 3 ♥ ♥ The Sims 3 ♥ ♥ The Sims 3 ♥ ♥ The Sims 3 ♥ ♥ The Sims 3 ♥ ♥ The Sims 3 ♥ ♥ The Sims 3 ♥ ♥ The Sims 3 ♥ ♥ The Sims 3 ♥ ♥ The Sims 3 ♥

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se